Социалните мрежи остават различна вселена и по-нова форма на предаване на

...
Социалните мрежи остават различна вселена и по-нова форма на предаване на
Коментари Харесай

Много фалш за нищо


Социалните мрежи остават друга галактика и по-нова форма на предаване на известия. Днес към този момент огромна " въпросителна " стои до името на всеки инфлуенсър - до каква степен в действителност марките, които се показват пред публиката му, получават същинска ангажираност, от действителни лица.

Откакто започва Instagram преди години, пейзажът на обществените мрежи се разви и " дообогати " с появяването на разнообразни играчи, в това число и на бот профили, които основават подправени лайкове (от компютърни програми), зад които не стоят същински хора. Всичко това се добавя от съмнителни тактики като пазаруването на баджове за верификация и други. 

Възможността марката да си купи с пари пътя към върха по количествени индикатори направи потребителския опит в тях по-лош, по-некачествен, а също и сложи под въпрос истинността на напъните на тези, които в действителност основават общности от почитатели. Така марки и рекламодатели започнаха да премислят по два пъти, преди да влагат парите си в каналите и профилите в Instagram. 

Новина от скоро в тази връзка е, че Facebook стартира да съди компания, основана в Нова Зеландия, която е направила близо 10 млн. $ облаги от основаването на подправена ангажираност в притежаваната от нея обществена мрежа Instagram, споделя Inc.com. 

Откакто Фейсбук придоби Instagram през 2012 година, компанията-майка бе неуверена да се намесва в бизнеса на Instagram, позволявайки на платформата за шерване на фотоси да остане самостоятелна.

Сега излиза наяве, че Фейсбук усилва въздействието си върху бъдещето на Instagram, защото приложението става все по-голямо. Неотдавна подадоха оставки създателите на Instagram. Причината бяха разлики, свързани с насоката на ръководство на компанията. Те бързо бяха сменени от лоялни на Фейсбук шефове. Сега Facebook като притежател поема кормилото и завежда делото от името на Instagram.

В същото време, с напредъка на технологиите и все по-големите запаси за мониторинг на интензивността, фирмите на обществените мрежи стартират да орязват подправената ангажираност - вършат го повече от всеки път. Повишеното наблюдаване обаче има смисъл, единствено в случай че марките не престават да вливат парите си в обществените мрежи и методите да се демонстрират в тях. 

Ако готвите акция в обществените мрежи, имайте поради следните препоръки: 

Фокусирайте се върху въздействието, не върху почитателите. 

Независимо дали сте създател или бизнес, главната цел, към която да се задачите с наличието си в обществените мрежи, е да се свързвате с вашата публика или потребителска база и да разрешавате нейните проблеми. Останалото е просто звук за декор.

Да имате 10 високо ангажирани с вашата марка почитатели е доста по-полезно за финалния годишен резултат на бизнеса ви от да имате 10 000 Instagram бота, които разясняват изявленията ви и основават стотици лайкове, само че в действителност това не са действителни хора, а стратегия. 

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР